Vilket foder passar din hund bäst?

Det finns många olika typer av hundmat att välja bland. Det kommer dessutom från många tillverkare. Det gäller att välja rätt eftersom all mat inte passar lika bra för alla typer av hundar. Har du en stor hund behöver du stora mängder hundmat. Idag går det att få hundmat levererad till ditt hem, se utbudet på nätet för att hitta rätt mat till din hund.

Normalt arbetande hundar

De flesta hundar lever ganska stillsamma liv. De kommer ut på promenad några gånger per dag och ibland kanske du cyklar med din hund så den får trötta ut sig lite. Att köpa mat till en hund som lever ett sådant liv är enkelt. De flesta typerna av hundfoder är till för den typen av hundar och din hund kan äta samma hundmat hela året.

Hårt arbetande hundar

Har du en hund som får arbeta hårt blir rätt mat allt viktigare. Har du till exempel en vallhund som jobbar hårt hela dagarna krävs det mat med högt energiinnehåll. Tävlar du med din hund måste den få rätt mat. Att utfodra en jakthund rätt är ännu svårare, den arbetar hårt under jaktsäsongen. Rätt mat och rätt träning är mycket viktigt för att en jakthund skall må bra.